Bilim Atölyeleri Koordinatörlüğü/Uzman Yardımcısı

Görev Tanımı:

• Bilim Atölyeleri Koordinatörlüğü T3 Vakfı tarafından yürütülen Bilim Türkiye ve Keşif Kampüsü projeleri kapsamında ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere yönelik çeşitli temalarda atölye eğitimleri düzenlemektedir.
  • Koordinatörlük kapsamında yeni eğitim içeriklerinin geliştirilmesi, eğitim içeriklerine uygun atölye ihtiyaçlarının belirlenmesi, eğitim programının belirlenmesi, eğitmen istihdam süreçlerinin takibi, eğitmenlerin eğitimi ve gelişim süreçlerinin desteklenmesini sağlayacak faaliyetlerin belirlenmesi, eğitim programlarımızın uygulandığı merkezlerdeki eğitim faaliyetlerinin gözlem ve takibi, eğitim süreçlerinin performans değerlendirmesi, bilim ve teknoloji odaklı çalışmaların toplumda ve hedef kitlemizde yaygınlaşması amacıyla yenilikçi etkinlik ve programların belirlenmesi ve uygulanması hedeflenmektedir.
  • Bilim Atölyeleri Koordinatörlüğü Uzman Yardımcısı, kendisine verilen görevler ve sınırlar çerçevesinde; eğitim içeriği geliştirme, tüm planlama ve organizasyon süreçlerine destek verme, rapor ve belge düzenleme çalışmalarından sorumludur.

Genel Nitelikler

• Üniversitelerin Eğitim Fakültesi, Temel Bilimler Fakültesilerinden; Psikoloji, Sosyoloji ve benzer bölümlerinden mezun,
  • Çalışmayı seven, disiplinli, öğrenmeye ve kendini geliştirmeye açık, sorumluluk bilinci yüksek, detaycı, araştırmacı ve bilim ve teknoloji alanındaki güncel gelişmeleri takip etmeyi seven,
  • MEB ilkokul ve ortaokul eğitim-öğretim müfredatına hâkim,
  • Farklı eğitim yaklaşımlarına hâkim (yapılandırmacı eğitim, problem temelli eğitim, proje temelli eğitim, IB vb.),
  • Tercihen atölye eğitmenliği tecrübesine sahip (Bilsem, Deneyap vb.),
  • Güçlü araştırma yapma becerilerine sahip,
  • Yazılı ve sözlü iletişim becerilerine sahip,
  • Çok yönlü çalışma kapasitesine sahip,
  • Proje geliştirme kültürüne yatkın,
  • İçerik geliştirmeye açık ekip arkadaşı arıyoruz.