Bilim Merkezleri Koordinatörlüğü/Uzman

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Bilim Merkezleri Koordinatörlüğü’ne katılmak üzere aşağıdaki niteliklere sahip Bilim Merkezleri Koordinatörlüğü Uzmanı arıyoruz.

Görev Tanımı:

• Vakfın amaç ve hedefleri doğrultusunda destek verilen bilim merkezleri, keşif kampüsleri, bilim atölyeleri projelerine yönelik genel yönetim süreçlerinden bina inşaatının yönetimine ve sergilerin içerik, tasarım, üretim, devreye alma, işletim, tamir bakım süreçlerinin yönetilmesine kadarki süreçte rol alır ve destek verir.
  • Bu kapsamda sergi alanları için ilgili merkeze has tema belirler, sergi içeriklerini deneyim yaklaşımları ve kanalları yönünden zengin ve üretilebilir tarzda kurgulayarak tasarlar.
  • Tasarlanmış sergilerin potansiyel üretim kabiliyetine sahip firmalarla iletişime geçerek üretilebilirliği ve yaklaşık maliyet çalışmalarının hazırlanmasını sağlar.
  • İş birliği yapılan ve destek verilen kurumlar/paydaşlarla gerçekleştirilen görüşmelerde bilimsel yaklaşımları aktarır; iletişim ve süreç gelişim toplantılarına katılarak yönlendirici pozisyonda rol alır.
  • Sergilerin üretim, kontrol ve devreye alma gibi süreç adımlarında etkin rol alır ve kendini geliştirir.
  • Sergi rehberleri ve eğitmen gibi işe alınacak elemanlara karar verilmesinde destek verir, sergilere yönelik ortak içerik oluşturulması, eğitim organizasyonlarının yapılması ve iç eğitmenler ile koordinasyonun sağlanmasında aktif rol alır.
  • Bilim Merkezleri Eğitim Koordinatörlüğü ile koordineli çalışır, müfredatla bağlantılı sergi içeriklerine yer vererek atölyeler için destek materyallerinin hazırlanmasına katkıda bulunur.
  • Üst yönetime faaliyetlere ilişkin gelişmeleri rapor olarak sunar, ayrıca verilen diğer görev ve sorumlulukları yerine getirir.

Genel Nitelikler:

• Makine Mühendisi, Uçak & Uzay Mühendisi, Elektrik-Elektronik Mühendisi,

Endüstri Mühendisi, Fizik Mühendisi bölümlerinden birinde lisans veya üzeri dereceye sahip,

• Multidisipliner yapıda özellikle mühendislik ve/veya Temel Bilim Uygulama Alanları gibi çeşitli akademik disiplinlerde çalışmış,
  • Yurt içi ve yurt dışı bilim merkezlerinin belli başlılarını deneyimlemiş,
  • Tercihen TÜBİTAK Bilim Merkezleri destek projeleri ve süreçleri konusunda bilgisi olan,
  • Eğitim, içerik ve yetenek geliştirme yönetimi konusunda en az 2 yıl deneyimli,
  • İyi derecede yazılı ve sözlü İngilizce bilgisine sahip,
  • MS Office uygulamaları konusunda ileri düzeyde bilgi sahibi,
  • Detaylara önem veren, planlama ve organizasyon becerileri güçlü takım oyuncusu,
  • Analitik ve proaktif yaklaşıma sahip,
  • Yeni öğretim metotları ve interaktif sergi sunum tekniklerini keşfetmeye ve öğrenmeye açık, motivasyonu yüksek,
  • Hızlı tempolu bir ortamda çoklu görev yeteneğine sahip,
  • Çözüm odaklı ve olumlu tutum sahibi,
  • Raporlama ve sunum yapabilen,
  • Kuvvetli bir sözlü ve yazılı iletişim becerilerine sahip,
  • Dinamik iş ortamına uyum sağlayabilecek,
  • Zaman ve iş yönetimini gereğince gerçekleştirebilecek ekip arkadaşı arıyoruz.